Council on Cardiovascular Nursing and Allied Professions (CCNAP) ESC


De internationale partnervereniging van de NVHVV is de Council on Cardiovascular Nursing and Allied Professions (CCNAP) van de European Society of Cardiology. De council is opgericht in 2006 en is een jonge en dynamische council behorend tot de grote ESC gemeenschap.

Doel

De belangrijkste doelstelling van de council is om ervoor te zorgen dat verpleegkundigen en allied health prfessionals in Europa de best mogelijke zorg leveren aan patienten met cardiovasculaire aandoeningen.

Wat doet CCNAP?

CCNAP levert een waardevolle bijdrage aan het werk van de ESC in de missie ‘to reduce the burden of cardiovascular disease’. De diverse activiteiten van CCNAP zijn gericht op onderwijs, onderzoek en mentorship. Zo wordt ieder jaar EuroHeartCare georganiseerd en levert CCNAP een bijdrage aan het jaarlijkse ESC congres.

Structuur

CCNAP bestaat uit een bestuur en daarnaast uit een aantal commissies, zoals de educatie commissie, wetenschapscommissie, en programma commissie. Wilt u meer weten over deze commissie en hun activiteiten, bezoek dan de website: www.escardio.org/COMMUNITIES/COUNCILS/CCNAP/Pages/welcome.aspx

Lidmaatschap van CCNAP

Lidmaatschap van de CCNAP is gratis en vervolgens kunt u profiteren van het internationale CCNAP-netwerk en van informatie op het gebied van de cardiovasculaire verpleegkunde.

Tevens biedt het u diverse voordelen, zoals de mogelijkheid tot het aanvragen van een travel grant en u ontvangt het European Journal for Cardiovascular Nursing. Daarnaast bent u lid van de ESC. U kunt zich eenvoudig registreren via de website: www.escardio.org/communities/councils/CCNAP/Pages/membership.aspx


 

Arrhytmia Alliance

European Atlas on Prevention of AF-Related Stroke

De Route Map and European Atlas on the prevention of AF-related stroke is een nieuw rapport dat de state of the art ten aanzien van stroke preventie laat zien in verschillende Europesche landen.

Het rapport presenteert belangrijke data inzake de ‘burden’ van atriumfibrilleren gerelateerde beroertes, en belicht belangrijke kernpunten en uitdagingen in het implementeren van ‘best practice’. Daarnaast biedt het voorbeelden van succesvolle initiatieven die een verschil hebben gemaakt in de zorg aan deze patienten in verschillende landen.

Meer dan twintig klinische experts en organisaties, waaronder ook de NVHVV, hebben een bijdrage geleverd aan dit rapport. Het vormt een krachtige herinnering dat inspanningen nog steeds nodig zijn om aandacht en begrip van een verhoogd risicio op een beroerte bij mensen met atriumfibrilleren te verbeteren en ervoor te zorgen dat patienten met atriumfibrilleren in alle landen gelijke toegang hebben tot de juiste behandeling, en zorg om ervoor te zorgen hun risico op een beroerte te verminderen.

U kunt het volledige rapport hier bekijken.